Reflexionem sobre les disfresses #Carnestoltes

Tant a l’escola com a casa comencem a treballar la festa de Carnestoltes i des de la Comissió de Gènere ens agradaria que reflexionéssiu i treballéssiu amb els vostres fills i filles tot el procés fins arribar a la tria de la disfressa.

Cal acompanyar als infants en la tria de la seva disfressa preguntar-los el motiu pel qual l’escullen i proporcionar-los un ampli ventall de possibilitats que defugin dels estereotips de gènere.

Seguim impregnats amb estereotips com els colors, les joguines i cal apropar altres models vàlids als nostres infants.

Coses a tenir en compte a l’hora de triar les disfresses

-Ser conscients que el sexisme també es manifesta amb el gènere de les disfresses:
normalment bombers, astronautes i pilots estan representats per nens, mentre que les nenes protagonitzen les disfresses d’infermera o animadora. Siguem valentes, proposem-les a la inversa!

– Descartar aquelles que suposin una “hipersexsualitzacio”. Aquelles disfresses que existeixen en dues versions. La temàtica per nens i la “sexy” per a les nenes.

El més recomanable seria…

-Que les disfresses siguin utilitzades indiferentment per nens i nenes, sense que presentin una càrrega important de gènere.

– Que desenvolupin la imaginació i la creativitat. Segurament la millor disfressa serà que confeccionem nosaltres mateixes a casa amb la família, on representem tot allò que volem mostrar i tenint en compte les nostres fantasies i somnis.

– Que permetin que els infants se sentin a gust amb la disfressa que portin. Ja sigui d’un o altre gènere o bé neutre.

Propostes de disfresses no sexualitzades

  • Animals
  • Fruites
  • Pirates
  • Minions
  • El seu menjar preferit
  • El nom de la classe

L’educació és una peça clau per superar els estereotips de gènere que encara perduren a la nostra societat, aportem el nostre petit granet de sorra per tal que els nostres infants tinguin món més respectuós i integrador.

Lectures Recomanades

Rua carnaval

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.