Not a girl, not a boy … it’s a toy!

Aprofitant les festes que s’apropen ens agradaria convidar-vos a reflexionar sobre la importància de les joguines.

Aprofitant les festes que s’apropen ens agradaria convidar-vos a reflexionar sobre la importància de les joguines.

Jugar és una part essencial del desenvolupament infantil, és una forma d’aprenentatge i modela les actituds i ambicions a llarg termini. Els infants es beneficien de l’accés a joguines i experiències de joc variades.

Malgrat els avenços assolits darrerament continuem veient exemples de com les joguines d’acció, construcció, ciència i tecnologia es comercialitzen principalment per a nens, mentre que les nines, l’art i les manualitats solen estar dirigides a les nenes. Creiem que tant els uns com les altres perden d’aquesta manera.

L’etiquetatge i presentació de les joguines estan dissenyats per afectar les opcions de compra dels consumidors. Ens fa sentir incòmodes comprant a un nen un kit de manualitats en una caixa rosa, o a una nena una joguina en una capsa on només surten nens jugant. Els estereotips que veiem en el màrqueting de joguines són les pedres que empedren el camí cap a les desigualtats predominants en la vida adulta.

Si les marques i botigues presenten els productes per edats i interessos, els infants els trien lliurement. Limitant les seves opcions podem estar limitant el seu futur.

Us deixem alguns exemples de comerços on s’intenta deixar les joguines ser joguines:

Ben aprop:

A Barcelona:

  • Eurekakids: Rambla de Catalunya, 45, 08008 Barcelona
https://www.eurekakids.es/

Només web:

Us convidem a ampliar la llista!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.